Jaja są składnikiem o niskiej zawartości węglowodanów. Ale jeśli połączysz je z odpowiednimi składnikami, możesz stworzyć smaczne, niskowęglowodanowe przepisy z jajami, które będą głównie doceniane przez osoby, które starają się zmniejszyć ilość węglowodanów w swoim menu z uwagi na dietę lub problemy zdrowotne.
Jajka są idealnym składnikiem do przygotowywania posiłków o niskiej zawartości węglowodanów. Są bogate w białka, zdrowe tłuszcze i zawierają tylko niewielką ilość węglowodanów (tylko 1 g na 1 jajo). Ponadto, są bogate w witaminy D, B, A i żelazo. Nasycą Cię, pomogą w budowie mięśni i w tym samym czasie pomogą w utracie wagi. Dlatego powinny być częścią zdrowej diety każdej osoby.
Znajdziesz tu smaczne przepisy takie jak babeczki jajeczne o niskiej zawartości węglowodanów, frittata, desery z białkami jaj, pizza z tuńczykiem lub kanapka ze szpinakiem bez mąki. Możesz serwować te niskowęglowodanowe przepisy z jajami o każdej porze dnia, rano, porze lunchu lub obiadu. Są zdrowe, smaczne, szybkie i proste w przygotowaniu.