Z góry ostrzegam, że będziesz chciał zjeść ten dietetyczny bezglutenowy placek cebulowy sam i nie pokazując go nikomu. Jego smak jest naprawdę nieziemski - jeśli lubisz cebulę :)
Ten zdrowy pikantny placek nie rozpada się dzięki jajkom, serowi i mące kokosowej, która zapewnia dużą ilość błonnika, lecz nie zawiera glutenu. Jeśli jednak nie masz pod ręką mąki kokosowej, możesz zastąpić ją w tym przepisie dowolną inną mąką. Kurkuma dodaje temu plackowi ciekawego smaku i koloru.
Pikantny placek cebulowy jest jednocześnie zdrowy i nisko-węglowodanowy, ale zachwyci Cię wysoką zawartością białka. Oprócz imponujących właściwości odżywczych, ma on również wspaniały smak. Nadaje się jako sycące i zdrowe śniadanie zamiast klasycznej jajecznicy, ale jest również idealny jako lekka kolacja. Możesz także podawać go jako dodatek do różnych dań mięsnych. Ponieważ placek jest prosty i szybki do przygotowania, naprawdę każdy może go zrobić. Możesz także dodać suszone pomidory lub szczypiorek, aby urozmaicić jego smak.
Jedna porcja tego placka cebulowego o niskiej zawartości węglowodanów zawiera:
14% ZDS wapnia
9% ZDS witamin A, D, B-12
Przygotuj ten zdrowy placek bezglutenowy dla siebie i swojej rodziny,a zobaczysz, że zniknie w mgnieniu oka.
Składniki
2 duże cebule
6 jajek
120 g jogurtu naturalnego
1/4 szklanki mąki kokosowej (lub innej) (polecam tę)
Jestem fit czarodziejką, która wyczarowuje zdrowe i smaczne fit przepisy ze zdrowych składników. Chcę Ci pokazać, że zdrowe fit posiłki mogą być proste w przygotowaniu, smaczne i dalekie od nudy. Dołącz do mnie i wyczaruj kilka zdrowych przepisów razem ze mną!