Smaczne i zdrowe czekoladowe parfait z kremowym tofu, którymi możesz zajadać się na śniadanie lub w ramach zdrowego deseru. Smakują wyśmienicie i świetnie nadają się na przykład dla gości, którzy lubią zdrową dietę bogatą w witaminy i białko, a także cieszą się na myśl o niecodziennych kulinarnych połączeniach.
Tofu ma wiele wariantów i można je także wykorzystywać w słodkich przepisach. Ponieważ z łatwością przejmuje smak innych składników, z którymi się łączy, w słodkich daniach nawet go nie poczujesz. A w tym zdrowym przepisie, dzięki dodaniu kakao i miodu, tofu zamienia się w pyszny krem czekoladowy. Jogurt naturalny i banan także pomogą w stworzeniu jego kremowej konsystencji.
Podstawą parfait jest smaczne, surowe ciasto z płatków owsianych, marchewki, jabłka, miodu i cynamonu. Na nim znajdziesz czekoladowy krem tofu, a między tymi dwoma warstwami kryją się truskawki, które ożywią i połączą wszystkie smaki w tym zdrowym deserze.
Te zdrowe parfait z kremem tofu są bezglutenowe, bogate w białko oraz pełne witamin i minerałów, szczególnie wapnia, żelaza i magnezu. Jeśli chcesz zmniejszyć ilość węglowodanów i kalorii w tym przepisie, możesz zastąpić część miodu stewią lub ksylitolem (polecam ten) .
Jestem fit czarodziejką, która wyczarowuje zdrowe i smaczne fit przepisy ze zdrowych składników. Chcę Ci pokazać, że zdrowe fit posiłki mogą być proste w przygotowaniu, smaczne i dalekie od nudy. Dołącz do mnie i wyczaruj kilka zdrowych przepisów razem ze mną!