Dodaj nutę indyjskiej egzotyki do klasycznych kotlecików. Tym razem przygotuj je z czerwonej soczewicy i wypróbuj przepis na smaczne i zdrowe kotleciki z soczewicy, które świetnie sprawdzą się jako dodatek lub danie główne.
Pożywne kotleciki z soczewicy to interesujący i szybki w przygotowaniu domowy przepis. Czerwona soczewica jest bogata w białko, błonnik i zdrowe składniki odżywcze, a w dodatku ma delikatny smak i można ją bardzo szybko przygotować. To jedna z tych roślin strączkowych, które smakują także dzieciom i świetnie sprawdzają się na dietach oraz podczas odchudzania. W dodatku zawiera mnóstwo żelaza, dzięki czemu pomaga chronić Cię przed depresją i smutkiem.
Te bezmączne kotleciki będą się razem trzymać dzięki płatkom owsianym, które są naturalnie bezglutenowe i pełne witamin, minerałów, błonnika oraz antyoksydantów. Płatki owsiane zawierają także dużą ilość witaminy B i zapewniają Twojemu organizmowi mnóstwo żelaza, więc ten przepis da Ci siłę Popeye'a. Serek wiejski wzbogaci to danie o zdrowe białko.
Kotleciki z soczewicy są bogate w białko i błonnik, wspomagające Twoje trawienie. To bardzo lekkie, delikatne, świeże i oczywiście pyszne danie. Ponieważ te kotleciki są przygotowywane na patelni, będą wyśmienicie kruche na zewnątrz i miękkie w środku.
Składniki
1 szklanka suchej czerwonej ciecierzycy (polecam te)
Jestem fit czarodziejką, która wyczarowuje zdrowe i smaczne fit przepisy ze zdrowych składników. Chcę Ci pokazać, że zdrowe fit posiłki mogą być proste w przygotowaniu, smaczne i dalekie od nudy. Dołącz do mnie i wyczaruj kilka zdrowych przepisów razem ze mną!