Uwielbiamy domowe zdrowe pasty i absolutnie zakochaliśmy się w tej pysznej paście z tuńczyka. W porównaniu z klasyczną wersją zawiera mniej tłuszczu i kalorii, co jest świetną wiadomością dla tych, którzy też uwielbiają pasty i zwykle jedzą je w nieprzyzwoitych ilościach. :)
Ta pyszna i pożywna pasta z tuńczyka świetnie pasuje do pełnoziarnistego lub bezglutenowego chleba, ale możesz ją także łączyć z chlebkiem ryżowym lub kukurydzianym. Do jej przygotowania potrzebujesz tylko 4 ogólnodostępnych składników i soli. Co najlepsze, 1 z 4 porcji zawiera tylko 95 kalorii (jeśli przyrządzisz ją z awokado)!
Sekretem tego przepisu jest zastąpienie dużej porcji masła ciecierzycą, która nadaje paście gładką konsystencję, a do tego o wiele lepiej niż masło wzbogaca ją w witaminy, minerały, błonnik i białko. Chociaż ta pasta nie jest bardzo maślana, nadal świetnie smakuje. Przygotowując drugą porcję pasty, możesz wykorzystać masło lub awokado, żeby była jeszcze zdrowsza. Do tego przepisu polecam szczególnie kremowe awokado Haas (mniejsze i ciemniejsze niż klasyczna odmiana).
Tuńczyk to wspaniały składnik, ponieważ nie tylko zawiera prawie samo białko, ale także dostarcza kwasów tłuszczowych omega-3. Wypróbuj tę pyszną pastę z tuńczyka, która z pewnością przypadnie Ci do gustu.
Jestem fit czarodziejką, która wyczarowuje zdrowe i smaczne fit przepisy ze zdrowych składników. Chcę Ci pokazać, że zdrowe fit posiłki mogą być proste w przygotowaniu, smaczne i dalekie od nudy. Dołącz do mnie i wyczaruj kilka zdrowych przepisów razem ze mną!