Wypróbuj ten bezglutenowy, niskowęglowodanowy chleb z siemieniem lnianym o wysokiej zawartości błonnika, białka i kwasów tłuszczowych omega-3, który świetnie sprawdzi się jako zamiennik klasycznego chleba. Możesz przygotować z niego kanapki lub tosty albo cieszyć się nim bez dodatków, lub ze swoją ulubioną pastą kanapkową (polecam szczególnie pastę z tuńczyka).
Ten pożywny i zdrowy bezmączny chleb z siemieniem lnianym jest naprawdę bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu. Sama lubię podawać go z tuńczykiem, szpinakiem, parmezanem i oliwkami. Polecam wykorzystać do tego przepisu własnoręcznie zmielone siemię lniane, ponieważ kupne siemię może sprawić, że ciasto będzie o wiele gęstsze. Najlepiej sprawdzi się grubo zmielona mąka, którą można uzyskać poprzez zmielenie siemienia. Siemię lniane nadaje temu chlebowi przyjemny, delikatnie orzechowy smak, w którym z pewnością się zakochasz.
Dzięki wysokiej zawartości zdrowych tłuszczy i błonnika ten chleb napełni Cię już po pierwszym kawałku. Przygotowanie i upieczenie tego bezglutenowego chleba zajmie Ci tylko 30 minut. Nie musisz martwić się ugniataniem ciasta i przejmować, czy wyrośnie. To idealny pomysł na śniadanie lub kolację. W dodatku niska zawartość węglowodanów sprawia, że można go także jeść na diecie ketogenicznej.
Jestem fit czarodziejką, która wyczarowuje zdrowe i smaczne fit przepisy ze zdrowych składników. Chcę Ci pokazać, że zdrowe fit posiłki mogą być proste w przygotowaniu, smaczne i dalekie od nudy. Dołącz do mnie i wyczaruj kilka zdrowych przepisów razem ze mną!