Wypróbuj te lekkie, bezglutenowe i bezmączne babeczki twarogowo-truskawkowe bez dodatku mąki i cukru. To smaczny, sycący deser bogaty w białko. Możesz także cieszyć się nimi, na przykład, w ramach pożywnego śniadania.
Babeczki to po prostu pieczone muffinki ze smaczną dekoracją. W zdrowej wersji z twarogiem i truskawkami nie zawierają mąki, cukru ani oleju, są wartościowe odżywczo i niesamowicie łatwe w przygotowaniu. Ciasto na nie składa się z dojrzałych bananów, twarogu, jajek, daktyli, cynamonu i mąki migdałowej, którą możesz kupić w sklepie ze zdrową żywnością lub przygotować w domu, mieląc lub ucierając migdały na drobny proszek. Dekoracyjny krem do tych babeczek przyrządzisz z twarogu, tym razem w połączeniu ze słodkimi truskawkami i, jeśli chcesz, odżywką białkową. W tym przepisie nie ma żadnego cukru ani miodu, ponieważ jest on naturalnie słodki dzięki bananom, daktylom i truskawkom.
Babeczki to słodki, wyrafinowany deser, który można przygotować w ciągu zaledwie kilku minut. Stwórz ich zdrową, fit wersję z wysoką zawartością białka. Na pewno przypadną Ci do gustu.
Jestem fit czarodziejką, która wyczarowuje zdrowe i smaczne fit przepisy ze zdrowych składników. Chcę Ci pokazać, że zdrowe fit posiłki mogą być proste w przygotowaniu, smaczne i dalekie od nudy. Dołącz do mnie i wyczaruj kilka zdrowych przepisów razem ze mną!