Miękkie, bardzo smaczne, łatwe do przyrządzenia zdrowe babeczki owsiane z bananami bez dodatku tłuszczu i rafinowanego cukru, które są również bezmączne. Wypróbuj je na śniadanie, jako zdrową przekąskę lub deser.
W tym przepisie na dietetyczne babeczki bananowe użyto płatków owsianych zamiast mąki. Są one bogate w złożone węglowodany, dzięki czemu uwalniają energię do organizmu stopniowo stopniowo, a nie od razu. Zamiast oleju używamy zwykłego greckiego jogurtu, który dodatkowo wzbogaca te babeczki owsiane z bananem o dużą dawkę białka. Aby rozrzedzić ciasto, można użyć dowolnego mleka - albo klasycznego mleka krowiego albo mleka roślinnego. Banany powinny być jak najbardziej dojrzałe - wtedy nadadzą babeczkom niepowtarzalny smak i nie będzie trzeba dodawać dużej ilości miodu. Możesz przygotować te zdrowe babeczki z jajkami lub bez. Obie wersje są świetne i prawie nie czuć różnicy w ich smaku czy strukturze.
Te zdrowe babeczki owsiane z bananami są stosunkowo mało kaloryczne ze względu na niską zawartość tłuszczu. Aby je przygotować, wystarczy kilka minut, 1 miska i kilka łatwo dostępnych składników. Przepis jest szczególnie przydatny, gdy nie wiesz, co zrobić z przejrzałymi bananami. Możesz zmieniać ich smak, dodając różne orzechy, kawałki czekolady, wiórki kokosowe lub suszone owoce, nawet odrobinę cynamonu.
Jestem fit czarodziejką, która wyczarowuje zdrowe i smaczne fit przepisy ze zdrowych składników. Chcę Ci pokazać, że zdrowe fit posiłki mogą być proste w przygotowaniu, smaczne i dalekie od nudy. Dołącz do mnie i wyczaruj kilka zdrowych przepisów razem ze mną!