To połączenie słodko-kwaśnego smaku z chrupiącymi, pieczonymi płatkami owsianymi i orzechami w tej wspaniałej, wiśniowo-cytrynowej kruszonce z pewnością rozbudzi Twoje kubki smakowe! Ten prosty przepis na wiśniową kruszonkę należy do moich ulubionych. Nie zawiera żadnego cukru rafinowanego, a zamiast tego dosłodzony jest odrobiną miodu.
Jeśli rankiem masz ochotę na coś słodkiego, kruszonka to idealny wybór na weekendowe śniadanie i miła odmiana, która spodoba się całej rodzinie. Możesz także podawać ją jako deser. Przepis na kruszonkę przydaje się szczególnie wtedy, gdy musisz wykorzystać starsze owoce.
Kruszonka najlepiej smakuje na ciepło, ale na zimno też jest pyszna. W dodatku smakuje świetnie nawet po spędzeniu kilku dni w lodówce.
Jeśli to Twoja pierwsza okazja na spróbowanie takiej kruszonki, najwyższa pora ją wypróbować. Z pewnością tego nie pożałujesz. Jeżeli sezon na wiśnie już się skończył, możesz także użyć innego ulubionego owocu (szczególnie polecam śliwki, brzoskwinie, jabłka i gruszki). W tym przepisie sprawdzą się także dowolne rozmrożone owoce.
Jeśli wolisz przygotować to ciasto w wersji bezglutenowej, możesz na przykład użyć mąki migdałowej zamiast mąki orkiszowej lub pełnoziarnistej.
Jestem fit czarodziejką, która wyczarowuje zdrowe i smaczne fit przepisy ze zdrowych składników. Chcę Ci pokazać, że zdrowe fit posiłki mogą być proste w przygotowaniu, smaczne i dalekie od nudy. Dołącz do mnie i wyczaruj kilka zdrowych przepisów razem ze mną!