To jeden z moich ulubionych przepisów z tuńczykiem. Tuńczyk wykorzystany jest tutaj w cieście na kanapkę (lub inne pieczywo). Dzięki niemu możemy przygotować fit pieczywo z wysoką zawartością białka, które jest także całkowicie bezglutenowe.
Do tego przepisu potrzebujesz jedynie 3 podstawowych składników: tuńczyka, jajka i odrobiny mąki. Do wykończenia ciasta wystarczy Ci sól i pieprz. Ja wykorzystałam naturalnie bezglutenową mąkę z ciecierzycy, ale możesz przygotować tę kanapkę z podobnej ilości dowolnej mąki (np. pełnoziarnistej, owsianej, gryczanej, z groszku).
Uwielbiam wiele zdrowych pizz na cieście z warzyw lub tuńczyka, a to danie zalicza się moim zdaniem do tej samej kategorii. W tym przypadku możesz wypełnić kanapkę dowolnymi składnikami, które lubisz. Mogą to być warzywa, wysokiej jakości szynka, ogórki konserwowe, awokado, jajecznica lub Twoja ulubiona sałatka. Myślę, że możesz cieszyć się tą zdrową kanapką tuńczykową w dowolnej wersji.
Ta fit kanapka z tuńczykiem zawiera mało kalorii, jest bogata w kwasy tłuszczowe omega-3, a jej jedna porcja zawiera zaledwie 8g węglowodanów. Nasyci Cię jeszcze bardziej niż tradycyjne pieczywo. Najbardziej lubię podawać ją na obiad, ale czasami pakuję ją także w podróż jako poranną przekąskę.
Jestem fit czarodziejką, która wyczarowuje zdrowe i smaczne fit przepisy ze zdrowych składników. Chcę Ci pokazać, że zdrowe fit posiłki mogą być proste w przygotowaniu, smaczne i dalekie od nudy. Dołącz do mnie i wyczaruj kilka zdrowych przepisów razem ze mną!