Pyszne i łatwe curry z soczewicy w stylu indyjskim. Spraw, by smaki odległej Azji zagościły także i w Twoim domu i przygotuj to smaczne curry z soczewicy z brązowym ryżem. Ten zdrowy przepis na curry z soczewicą jest dość łatwy do przygotowania.
Soczewica często pojawia się w kuchni indyjskiej, a przepisy i pomysły na dania z nią, pochodzące z tego regionu są bardzo liczne. W tym przepisie znajdziesz połączenie soczewicy, mleka, koncentratu pomidorowego i proszku curry, które na pierwszy rzut oka wydaje się dość egzotyczne. Soczewica jest pełna smaku, a wraz z brązowym ryżem stanowi wartościowe, bogate w białko i błonnik, sycące, niskotłuszczowe i niskokaloryczne danie. Takie cechy sprawiają, że to wegetariańskie danie z soczewicy jest idealne do prawie każdej diety, także dla osób odchudzających się.
Indyjskie curry z soczewicy można przygotować w zaledwie 40 minut, a zadowoli ono całą rodzinę. Najlepiej nadaje się na lunch, ale można również przygotować je jako zdrową, rozgrzewającą kolację. Nie zapomnij doprawić je przyprawą garam masala - jest to mieszanka przypraw z Azji Południowej, która nada potrawie odpowiednio egzotycznego smaku. Koniecznie wypróbuj ten przepis z soczewicą i daj mi znać, jak Ci smakowało.
Jestem fit czarodziejką, która wyczarowuje zdrowe i smaczne fit przepisy ze zdrowych składników. Chcę Ci pokazać, że zdrowe fit posiłki mogą być proste w przygotowaniu, smaczne i dalekie od nudy. Dołącz do mnie i wyczaruj kilka zdrowych przepisów razem ze mną!