Gdy słyszę słowa jesień i zupa, pierwszym, co przychodzi mi do głowy, jest ta prosta zupa z dyni Hokkaido posypana prażonymi nasionami dyni i słonecznika. Jeżeli lubisz zupy krem, to pokochasz ten przepis! Najlepsza, jesienna niskokaloryczna i z niską zawartością tłuszczu zupa pełna warzyw i pysznej dyni Hokkaido! Wydaje się być stworzona na chłodne sezony.
Dynia Hokkaido to uniwersalny składnik w kuchni - świetnie smakuje w deserach, ciastach, owsiankach, ale też w postaci gnocchi czy jako przystawka do mięsa. Nic dziwnego, że można też przygotować tę pyszną, kremową zupę, która posmakuje całej rodzinie. W domu przygotowuję ją w dużym garnku i być może to jej kuszący, ciemnopomarańczowy kolor sprawia, że jest popularna nawet wśród najmniejszych członków rodziny. (Jeżeli użyjesz kurkumy, to polecam kontrolować dziecięcy entuzjazm, ponieważ zupę będzie ciężko usunąć z mebli ;)).
Upraż nasiona dyni na suchej patelni, aby wnieść zupę na jeszcze wyższy poziom. Możesz wybrać inne nasiona, ale naprawdę polecam mieszankę nasion dyni i słonecznika. Dodadzą chrupkości i charakterystycznego smaku tej pysznie kremowej zupie. Jedna miseczka rozgrzeje Cię i nasyci, ale gwarantuję, że weźmiesz dokładkę. A przez to, że zupa ma mało kalorii i tłuszczu, możesz cieszyć się tą zdrową zupą z dynią Hokkaido nawet trzy razy!
Jestem fit czarodziejką, która wyczarowuje zdrowe i smaczne fit przepisy ze zdrowych składników. Chcę Ci pokazać, że zdrowe fit posiłki mogą być proste w przygotowaniu, smaczne i dalekie od nudy. Dołącz do mnie i wyczaruj kilka zdrowych przepisów razem ze mną!