Marchewkowo-pietruszkowe „spaghetti” z pesto z bazylii
Udostępnij przepis znajomemu:
Naszła Cię ochota na coś szybkiego, zdrowego i smacznego, ale nie masz już w szafce żadnych makaronowych przysmaków? Dzięki moim przepisom nauczysz się nie tylko, jak gotować zdrowo, ale także jak wykorzystywać dostępne składniki, żeby móc realizować wszystkie kulinarne pomysły. Z pewnością znajdziesz w kuchni marchew i pietruszkę, zainspiruj się więc tym smacznym i zdrowym przepisem, który wykorzystuje właśnie te produkty.
Marchewkowo-pietruszkowy makaron z pesto z bazylii to prosta, warzywna alternatywa dla klasycznego makaronu, ponadto z pewnością docenisz ten przepis, jeśli uwielbiasz wspaniały smak pesto. Ciesz się tym pełnym składników odżywczych i naprawdę zdrowym, warzywnym spaghetti.
Pesto z bazylii to nieodłączny element włoskiej kuchni — Włosi już dobrze wiedzą dlaczego. Swój niesamowity smak zawdzięcza niezastąpionym i zdrowym składnikom, takim jak oliwa z oliwek, bazylia, orzechy włoskie (wspomagające trawienie i odżywiające organizm), czosnek i parmezan. Kiedy piszę o tym połączeniu smaków, aż mi cieknie ślinka.
Ten niskowęglowodanowy makaron warzywny z pesto z bazylii można docenić także na diecie i wzbogacić ten przysmak szynką, tuńczykiem lub tartym serem. To świetny i prosty obiad warzywny, popołudniowa przekąska lub lunch. Do pocięcia warzyw na kształt makaronu spaghetti polecam wykorzystać spiralizer.
Jestem fit czarodziejką, która wyczarowuje zdrowe i smaczne fit przepisy ze zdrowych składników. Chcę Ci pokazać, że zdrowe fit posiłki mogą być proste w przygotowaniu, smaczne i dalekie od nudy. Dołącz do mnie i wyczaruj kilka zdrowych przepisów razem ze mną!