Ten przepis nauczy Cię magicznej sztuczki. Abrakadabra - kapuściane gnocchi bez gnocchi. :) W tym daniu zastąpiłam tradycyjne makaronowe gnocchi kapustą. Dzięki temu możemy z łatwością przygotować smaczne, a jednocześnie dietetyczne jedzenie, pełne odżywczych mikroelementów i pozbawione mąki.
Kapuściane gnocchi ma wspaniały potencjał przeciwutleniaczowy dzięki kapuście, która jest pełna składników odżywczych, a w dodatku po ugotowaniu staje się jeszcze bardziej lekkostrawna i smaczniejsza. To danie wzbogacone jest także świeżym i słodkim smakiem tartego jabłka oraz owoców, razem z pożywnymi orzechami i twarożkiem, który wzmacnia je w wapń i białko.
Ten niskokaloryczny przysmak w formie kapuścianych gnocchi zaspokoi Twój apetyt i z pewnością polubisz jego smak. Na koniec posyp pełny talerz tego pysznego dania wiórkami kokosowymi, ziarnami maku lub innym ulubionym dodatkiem. Wypróbuj te dietetyczne gnocchi z kapusty z makiem i twarożkiem lub w wersji obiadowej z serkiem wiejskim albo twarożkiem i szczyptą soli. Można z nich stworzyć wiele interesujących kompozycji.
To świeży, lekki, zdrowy i szybki przepis, który sprawdzi się także jesienią, gdy sezon kapuściany jest tuż za rogiem. Te lekkie, bezglutenowe gnocchi z kapusty to świetny sposób na włączenie smacznej formy kapusty do Twojego zdrowego, dietetycznego jadłospisu.
Jestem fit czarodziejką, która wyczarowuje zdrowe i smaczne fit przepisy ze zdrowych składników. Chcę Ci pokazać, że zdrowe fit posiłki mogą być proste w przygotowaniu, smaczne i dalekie od nudy. Dołącz do mnie i wyczaruj kilka zdrowych przepisów razem ze mną!