Kulki śliwkowo-cynamonowe (bez glutenu, bez cukru)
Udostępnij przepis znajomemu:
Kulki bez pieczenia to ulubiony deser wielu z nas, szczególnie ze względu na ich proste i szybkie przygotowanie. Kolejną zaletą tego przysmaku jest to, że często pełno w nich składników odżywczych, a do tego są bardzo smaczne. Te proste kulki śliwkowo-cynamonowe nie stanowią wyjątku. W dodatku są całkowicie bezglutenowe i bezcukrowe i świetnie sprawdzą się jako zdrowy bożonarodzeniowy deser.
Dzięki suszonym śliwkom i płatkom owsianym te śliwkowo-cynamonowe kulki są bogate w białko, które wspomaga trawienie. Te wszystkie składniki, razem z migdałami i kokosem, zapewnią Twojemu ciało porządną dawkę składników odżywczych, a jednocześnie zaspokoją Twój apetyt. Wyczuwalna nuta cynamonu zachwyci wszystkich miłośników tej wspaniałej przyprawy, a na końcu pokryjemy kulki wiórkami z kokosa, co zapewni im także wspaniałą prezentację.
Jak wspomniałam na początku, wyobrażam sobie te zdrowe kulki również jako zdrowy, szybki i smaczny deser na świątecznym stole. Wtedy możesz dodać do nich przyprawę do piernika i jeszcze bardziej podkreślić bożonarodzeniową atmosferę. Zdrowy deser w formie tych wspaniałych canapés jest bardzo praktyczny.
Uzupełnij swoją dzienną dawkę błonnika tymi smacznymi, zdrowymi kulkami bez dodatku cukru.
Składniki
1 szklanka suszonych śliwek
½ szklanki migdałów (moczonych w wodzie przez kilka godzin) (polecam te)
Jestem fit czarodziejką, która wyczarowuje zdrowe i smaczne fit przepisy ze zdrowych składników. Chcę Ci pokazać, że zdrowe fit posiłki mogą być proste w przygotowaniu, smaczne i dalekie od nudy. Dołącz do mnie i wyczaruj kilka zdrowych przepisów razem ze mną!