Kokosowo-migdałowe ciasteczka z lodami bananowymi (bezglutenowe)
Udostępnij przepis znajomemu:
Czy kiedykolwiek przyszło Ci do głowy zrobienie kanapki z ciastek i lodów? Jeśli Twoja odpowiedź to „nie”, zdecydowanie musisz wypróbować ten przepis. W dodatku te migdałowo-kokosowe ciastka z lodami bananowymi w zdrowej wersji są wartościowe odżywczo i bardzo pożywne.
Do przygotowania tego prostego deseru potrzebujesz tylko kilku minut i 5 składników. Ma on wysoką zawartość błonnika i mikroelementów, ale zawiera także zdrowe tłuszcze z migdałów i kokosa.
Puszyste ciastka migdałowo-kokosowe są bezmączne i bezglutenowe, a do tego możesz je przyrządzić z zaledwie 4 składników: mąki migdałowej (kupnej lub przygotowanej w domu ze zmielonych migdałów), wiórków kokosowych, białek jaj i miodu. Są delikatne i bardzo smaczne, z przyjemnym, kokosowo-migdałowym aromatem. Przygotowanie tych domowych zdrowych lodów bananowych (nazywanych także nicecream) jest jeszcze prostsze — wystarczy przed podaniem pociąć, zamrozić i wymieszać w blenderze banany, aż do powstania gęstych lodów. Wtedy musisz już tylko przełożyć upieczone ciasteczka lodami i możesz cieszyć się naszą zdrową kanapką lodową. Jeśli chcesz, możesz także dodać do lodów odżywkę białkową (najlepiej bananową, waniliową lub kokosową), żeby jeszcze bardziej zwiększyć zawartość białka w tym deserze.
Wypróbuj tę zdrową kanapkę z lodami bananowymi, która idealnie nadaje się na lato.
Jestem fit czarodziejką, która wyczarowuje zdrowe i smaczne fit przepisy ze zdrowych składników. Chcę Ci pokazać, że zdrowe fit posiłki mogą być proste w przygotowaniu, smaczne i dalekie od nudy. Dołącz do mnie i wyczaruj kilka zdrowych przepisów razem ze mną!