Podaruj sobie odrobinę przyjemności w formie ciasteczek ze zdrowym awokado o smaku prawdziwej czekolady. Wypróbuj ten prosty przepis na miękkie, bezmączne ciasteczka z awokado i kakao, które uwielbiają moi domownicy. Nie zauważysz nawet, że w tym przepisie wykorzystałam awokado — to zdrowa alternatywa dla mąki i tłuszczu, których nie musisz już dodawać do tych ciastek.
Te ciasteczka awokado o smaku kakaowym to zdrowa wersja klasycznych ciasteczek, dodatkowo bogata w błonnik, witaminy, minerały i białko. Możesz zajadać się nimi w ramach przyjemnego śniadania, na smaczny, zbilansowany początek nowego dnia. Ciastka są dość niskokaloryczne i nadają się także dla wegan, a w dodatku zawierają zero skrobi, dodatkowych tłuszczy ani mąki. Dzięki temu ten przepis jest bezglutenowy i odpowiedni dla osób z celiakią. Cukier trzcinowy możesz zastąpić cukrem kokosowym lub ksylitolem.
Połączenie tych składników tworzy idealnie zrównoważony smak i delikatną konsystencję. Mieszanka awokado i kakao nigdy nie zawodzi. To prosty i szybki przepis na delikatne i miękkie ciasteczka z awokado i kakao — pyszne, czekoladowe, z sekretnym składnikiem w formie awokado, którego nikt nie odgadnie.
Moja porada: Wypełnij upieczone ciasteczka twarożkiem lub gęstym jogurtem, żeby stworzyć tzw. zdrowe Oreo bez mąki.
Jestem fit czarodziejką, która wyczarowuje zdrowe i smaczne fit przepisy ze zdrowych składników. Chcę Ci pokazać, że zdrowe fit posiłki mogą być proste w przygotowaniu, smaczne i dalekie od nudy. Dołącz do mnie i wyczaruj kilka zdrowych przepisów razem ze mną!