Pyszna i zdrowa babka owsiana z mąką migdałową i nasionami maku lub chia, oblana pysznym lukrem kokosowym. Jest prosta, sycąca, smaczna i lekkostrawna dzięki wykorzystaniu mąki owsianej i migdałowej. Dodaj swoje ulubione składniki i ciesz się jej smakiem na śniadanie z filiżanką herbaty. Uwielbiam dni, gdy mogę sobie pozwolić na zdrowy deser na śniadanie!
Jeżeli chcesz urozmaicić swoje śniadanie i odkryć nowy deser, wypróbuj tę babkę owsianą z mąką migdałową. Zawiera same wysokiej jakości składniki i da Ci energię na nowy dzień. Nasiona chia lub maku - dodaj do przepisu to, co lubisz. Nawet kawałki czekolady. Z kawą podczas popołudniowej przerwy czy jako deser w niedzielne popołudnie - zawsze znajdzie się czas i miejsce na tę cudowną babkę z kokosowym lukrem.
Zdecydowanie nie możesz pominąć lukru z mleka kokosowego. Rozpływa się na języku i nadaje ciastu zupełnie nową głębię smaku. W cieście możesz wykorzystać dowolne mleko, ja polecam kokosowe, migdałowe lub owsiane - aby wszystko do siebie pasowało. Wierzę, że to zdrowe ciasto z migdałów i mąki owsianej uwiedzie Cię smakiem.
Składniki
200 g mąki owsianej (zmielonych płatków owsianych) (polecam te)
150 g mąki migdałowej (zmielonych migdałów) (polecam tę)
Jestem fit czarodziejką, która wyczarowuje zdrowe i smaczne fit przepisy ze zdrowych składników. Chcę Ci pokazać, że zdrowe fit posiłki mogą być proste w przygotowaniu, smaczne i dalekie od nudy. Dołącz do mnie i wyczaruj kilka zdrowych przepisów razem ze mną!