Babeczki migdałowe z kremem kawowo-orzechowym (bezglutenowe)
Udostępnij przepis znajomemu:
Te zdrowe babeczki migdałowe z kremem kawowo-orzechowym z nerkowców są moją słabością. Dobrze, że zawierają same zdrowe składniki i zero mąki, a do tego są słodzone miodem. Nie wiem nawet, co lubię w nich najbardziej: miękką migdałową bazę, pyszny kawowy krem, a może — najwyraźniej — ich połączenie.
Te babeczki migdałowe są całkowicie bezmączne i bezglutenowe, a główną rolę w ich cieście odgrywa w nich mąka migdałowa (przygotowana ze zmielonych lub startych migdałów), a także jajka, miód, masło orzechowe, mleko, proszek do pieczenia i cynamon. Jeśli wolisz przygotować bazę w wersji kakaowej, wystarczy dodać do niej kakao. Krem kawowo-orzechowy z nerkowców jest równie łatwy w przygotowaniu, wystarczy wymieszać namoczone nerkowce z odrobiną zmielonych ziaren kawy, jogurtem, miodem i kakao. Pycha! Nie mogę się doczekać, kiedy znowu zrobię ten zdrowy deser.
Spróbuj przygotować te fit babeczki tylko dla siebie albo na rodzinną imprezę, a na pewno wszystkim zaimponujesz. Naprawdę polecam ten przepis. Jeśli jednak nie należysz do miłośników babeczek albo nie masz ochoty na ich dekorowanie (ja nikogo nie oceniam), możesz z łatwością przygotować bezglutenowe, zdrowe muffinki migdałowe z ciasta i podać je bez żadnych dodatków.
Jestem fit czarodziejką, która wyczarowuje zdrowe i smaczne fit przepisy ze zdrowych składników. Chcę Ci pokazać, że zdrowe fit posiłki mogą być proste w przygotowaniu, smaczne i dalekie od nudy. Dołącz do mnie i wyczaruj kilka zdrowych przepisów razem ze mną!