Najlepsze zdrowe, chrupiące ciasteczka z ciecierzycy (bezglutenowe)
Udostępnij przepis znajomemu:
Nazwa tego przepisu mówi sama za siebie — te ciasteczka to naprawdę najlepsze zdrowe ciastka z kruchymi brzegami i miękkim środkiem, jakich w życiu spróbujesz. W porównaniu z innymi ciastkami zawierają mniej węglowodanów, ale za to więcej białka, błonnika i innych zdrowych składników odżywczych.
Swoją zachwycającą kruchość te fit ciasteczka zawdzięczają wykorzystaniu odpowiedniej ilości oleju kokosowego. Jeśli nie chcesz używać miodu lub cukru trzcinowego, możesz zastąpić je niskokalorycznym ksylitolem lub stewią.
Jeśli nie masz pod ręką mąki z ciecierzycy, warto ją kupić, chociażby ze względu na ten świetny przepis. Ale możesz także stworzyć z niej inne zdrowe przysmaki — na mojej stronie znajdziesz wiele zdrowych przepisów na bazie mąki z ciecierzycy, włączając w to domowy, bezglutenowy makaron, włoską soccę, wspaniałe naleśniki, ciasto marchewkowe, a także smaczne, bezglutenowe gnocchi. Jeśli masz dobry blender, możesz także przygotować ją w domu lub kupić w dużym supermarkecie albo przez Internet.
Nie zwlekaj i wypróbuj te zdrowe ciasteczka z ciecierzycy, wolne od glutenu, mleka i jajek, a wierzę, że się w nich zakochasz — tak samo, jak my. Lubię też dodawać do nich suszoną żurawinę lub kawałki ciemnej czekolady. Pycha. Te opcjonalne składniki nie zostały wzięte pod uwagę przy obliczaniu wartości odżywczych.
Jestem fit czarodziejką, która wyczarowuje zdrowe i smaczne fit przepisy ze zdrowych składników. Chcę Ci pokazać, że zdrowe fit posiłki mogą być proste w przygotowaniu, smaczne i dalekie od nudy. Dołącz do mnie i wyczaruj kilka zdrowych przepisów razem ze mną!