Pyszne, miękkie blondie orkiszowe z orzechami, które pokocha cała rodzina. Jego przygotowanie jest proste, a konsumpcja jeszcze prostsza. Świetnie nadaje się na śniadanie, albo jako deser do kawy. Co więcej, to proste ciasto można przygotować w jednej misce.
Po prostu mieszasz wszystkie składniki i pieczesz powstałe ciasto. Ten przepis na szybkie blondie jest idealny dla początkujących, więc wyślij dzieci lub męża do kuchni i poczekaj, aż po mieszkaniu rozniesie się cudowny zapach ciasta.
Możesz użyć krowiego lub roślinnego mleka, w zależności od preferencji (na przykład, mleko owsiane, migdałowe lub kokosowe).
Orkiszowe blondie z orzechami może być podawane z masłem orzechowym, kremem orzechowym () lub polany jogurtem greckim. Oczywiście smakuje wspaniale także bez dodatków. Możesz przygotować ciasto dla gości, jeżeli nie są uczuleni na orzechy.
I nie zapomnij, że 1 szklanka w przepisie zawsze równa się 250 ml.
W misce wymieszaj suche składniki, a potem dodaj do nich mokre składniki. W razie potrzeby możesz dodać więcej mleka, ale masa nie powinna być zbyt płynna.
Dodaj do masy drobno pokrojone orzechy.
Wlej masę do silikonowej lub wyłożonej papierem do pieczenia formy (ok. 15x25 cm) i piecz w 180 stopniach przez 20-25 minut aż do zarumienienia.
Udostępnij przepis znajomemu:
Czas przygotowania
30 minut
Porcje
15 kawałków
Wartości odżywcze / 1 kawałek
Kalorie
130 Kcal
Węglowodany
15 g
Błonnik
3 g
Białko
4 g
Tłuszcz
7 g
Aby zobaczyć więcej podobnych przepisów, kliknij kategorie poniżej
Jestem fit czarodziejką, która wyczarowuje zdrowe i smaczne fit przepisy ze zdrowych składników. Chcę Ci pokazać, że zdrowe fit posiłki mogą być proste w przygotowaniu, smaczne i dalekie od nudy. Dołącz do mnie i wyczaruj kilka zdrowych przepisów razem ze mną!